tisdag, september 29

mycket sjungande...

Nu sitter jag på högskolan (för scen och musik) och låtsas att jag inte behöver boka ett rum och öva... kände verkligen för att bara sätta mig en stund och vila rösten (har precis sjungit flera arior hos min sång/tal-lärare, och kände efteråt att stämbanden var jättetrötta) eftersom att jag har två ytterligare sånglektioner framför mig, antar jag att denna kvällen kommer bli en sån där viskande "om du undrar varför jag e så tyst, så e det för att jag har sjungit ihjäl mig!" usch, men det e bara att stå ut, och försöka verka professionell... "Jag är inte trött, jag VILL att det ska låta såhär läckigt..." haha

Nää, jag kanske ska gå och sätta mig vid ett piano iallafall. nu har jag ju vilat rösten i en kvart.

är det idol ikväll??

torsdag, september 24

parfym & mobilglömska...

När min sista lektion var över och jag kvart över fyra satte mig på en buss mot centralstationen kom jag på: mobilen är kvar i klassrummet! bajs å allt sånt, och så fick jag åka hela vägen till centralen (det var en sån där buss som bara stannar typ en gång mellan skolan och centralen) bara för att åka hela vägen tillbaka till skolan, gå upp för alla trappor till klassrummet, där INGEN mobil fanns. då fick jag leta efter själva läraren, hittade inte honom men hittade en annan lärare med mobil och dator, tog reda på lärarens nummer, fick reda på att han hade gett mobilen till en av mina klasskamrater, hittade numret till henne, och så bröt vi oss in i hennes skåp, där min mobil fanns! weee. slipper gå utan den en hel helg.

det blev en lång historia.

för ett tag sedan så var jag inne i en butik som ligger brevid Laura Ashley, som jag älskar, och testade en parfym (som egentligen är en rumspray, men ändå) jag sprayade lite på min tröjärm och sedan gick jag och sniffade på den i flera dagar. ville liksom inte tvätta tröjan... det dumma var att det var rätt så lite kvar i flaskan, och det var självklart den SISTA flaskan... min absoluta favoritdoft var slut, över, kaputt och inte till vidare försäljning...
detta kunde jag iallafall inte riktigt acceptera, så idag var jag inne i affären igen och frågade om det fanns något kvar i provflaskan... det fanns det, och jag fick lov att köpa den!! jag köpte den sista slatten i flaskan för femtio spänn, och jag e så lycklig!! konstigt vad en doft kan göra för välmåendet...

nu är det snart dags för idol. imorgon är jag ledig, men ändå inte, för jag ska upp och tvätta klockan 7, ska ha körlektion 10.20 och 12.20, hem å laga mat, och sedan sticker vi iväg för att gå på kopparbergs marknad..

ha en fin helg alla tre läsare( Jag och Linnéa är två av dem...haha)

onsdag, september 23

höst och luvtröjor



Idag gick jag upp hela två timmar för tidigt... Jag praktiserar varje onsdag, och brukar börja kl 8 men min första lektion var inställd, så jag börjar inte förrän kvart i elva! så nu e jag hemma igen, och passar på att blogga... skulle nog inte kunna somna om igen. dessutom så är det ju så underbart väder ute... inte underbart som i "soligt och varmt och vindstilla" utan precis tvärtom. man känner verkligen att det är höst i luften. det blåser jättemycket, luften är jättefrisk och löven börjar bli både gula och orangea. öppnade balkongdörren en aning för att få in den friska luften och kunna njuta av ljudet från blåsten... underbart!

nu är verkligen skolan igång. det är mycket på samma gång. t.ex. musikskrivning, sångläxor, praktikförberedelser, en massa teori, musikhistoria, klassmetodik, piano, dirigering, arior och jag vet inte allt... men det mesta är ju roligt också.

det som jag ser mest fram emot just nu är kopparbergs marknad. på fredag eftermiddag åker de tre musketörerna (Jag, emil och Linnéa) dit över helgen. det är en såndär gammeldags marknad. det kommer bli jättemysigt, och jag vill köpa fina ljus och kanske strumpor och sånt som e bra att ha. såna småsaker som gör det hemtrevligt hemma hos oss kan verkligen få mig att må bra... nästa år kanske mamma och pappa ska ställa ut där! myyys.

Jag har fastnat för en ny typ av stil som jag aldrig haft innan. det är ju alldeles underbart att gå omkring i luvtröja och mjukis... mjukisen tar jag i och för sig på mig hemma, men mitt absoluta favoritplagg just nu är min gråa luvtröja utan dragkedja. det bästa är när den är alldeles nytvättad och direkt från torktumlaren, mjuk och varm. man blir så mysig! emil har sagt det flera gånger till mig "oj, va mysig du ser ut" och jag fattar inte varför jag inte har upptäckt detta innan... måste köpa fler luvtröjor!

på återseende

fredag, september 18

och så vart bloggen grön...


det e skönt att ändra färg på bloggen hela tiden. känns ungefär som att byta kläder... skönt med något annat!

som vanligt så är det evigheter sedan jag skrev, och sen senast har det förståss hänt en hel del. Vi ha en inneboende!! Emils lillasyster linnéa bor hos oss nu. det e jätteroligt, och vi funkar bra ihop tycker jag. Men just ikväll, så är linnéa hos en kompis och sover över, så jag och emil får hela fredagkvällen för oss SJÄLVA! ska bli så mysigt...

skolan har ju börjat också... det är lite si och så. det är roligt ibland, och jag känner mig inte skoltrött eller så... men jag går och funderar mycket på vad jag egentligen vill, och hur jag prioriterar min tid. varje onsdag praktiserar jag på gymnasiet alldeles intill vårt bostadsområde, och det e rätt jobbigt faktiskt... jag ska undervisa i det ämnet som jag själv haft allra svårast för: Gehörs och teorilära. Så nu går jag och e nervös inför varje onsdag... känns lite jobbigt.