lördag, januari 31

Oj, vad tiden går fort... Denna veckan har minsann varit intensiv. det är så mycket i skolan nu, så jag hinner knappt med å dammsuga eller vattna blommorna hemma ens. (ja, jag skyller på plugget... =) Det är väldigt roligt faktiskt, att läsa musik. finns många härliga människor att käka lunch med.. men det är ganska intensivt. förra veckan hade jag en lektion som heter Huvudackordinstrument. där ska man lära sig att spela piano riktigt. det var något av det jobbigaste jag har varit med om... jag är så van vid mitt "eget" pianospel, och då är det mycket svårt att lära sig rätt. mina fingrar var helt knäppa, och gjorde inte som jag ville. en enkel kadens med tre ackord och rätt fingersättning tog mig låång tid att gå igenom och få det rätt. blir till å träna mycket hemma nu.

Nu sitter jag och bloggar i sängen. emil sover, och anledningen till att jag är vaken (det är jag typ... ALDRIG) är att jag var tvungen att gå upp tidigt och tvätta idag. du skulle se högen! pinsamt att ha ett berg av tvätt i sovrummet när alla kommer och ska fira emil. :S

(läste din blogg J) Jag tycker också att vi ska träffas snart, basgruppen! vi e bäst.
ska bli kul att se din nya lägenhet J! :)

Nu är det faktiskt snö på backen. det kom över natten. det var längesen, så det är mysigt... jag har upptäckt att det är skön stämning när man går upp lite tidigare. alla sover, det är tyst överallt, och liksom varmare av emils djupa andetag och sköna kroppsvärme. mysigt!

nä, nu hör jag att emils mamma eller pappa har börjat diska i smyg. (vi hann inte städa klart riktigt igår) så jag får väl gå upp och visa min tacksamhet!

hoppas att jag hinner skriva lite oftare framöver.
puss

fredag, januari 23

Fredag

Så var det fredag... denna veckan har verkligen varit intensiv. det känns som att jag går på gymnasiet igen! varje lektion får jag en läxa till veckan därpå. så nu har jag skrivit upp på en lista...10 läxor! till nästa vecka. Känner att detta kommer att bli mycket... men jag kommer att klara det.

idag, traskandes hem från tåget i den friska luften gick jag och tänkte på detta:
anledningar att inte skaffa körkort:
- Man träffar fler människor, och ofta såna man inte träffat på länge.
- Man lär sig alla spårvagnar och bussar och vart de går
- Man får se mycket av Göteborg.
- Man spar på miljön (Åk kollektivt!)
- Man får motion och mycket frisk luft.
- Man slipper vara rädd för att köra av vägen, eller bli påkörd. (iallafall på tåg)
- Det är billigare i längden. (busskort för Alingsås/Göteborg: 940/mån/20=47 kr om dan. Bil: ca 8 mil tur-retur till gbg x 11 (ca literpris) = 88 kr.)

Anledningar att skaffa körkort:
- Man kan köra emil till akuten, om det skulle hända något.
- Man kan åka oftare till Uddevalla och studion.
- Man kan skaffa hus ute på landet och plugga samtidigt, utan problem.
- Man kan vara lat.
- Man kan åka någonstans utan Emil...
- Man kan storhandla ensam.

Ja... i vilket fall som helst, så kommer jag nog att skaffa körkort, mest för att kunna köra emil till akuten. Men det tål att fråga sig, om inte människor med körkort tappar ganska mycket motion, samtal och upplevelser p.g.a. körkortet?

Igår var jag och Sandra på The studio! Det var grymt kul att bli snyggt sminkad, för det kan jag inte göra på mig själv... och korten blev faktiskt bra. synd bara att alla som kommer dit får göra samma poser, för en av mina bilder ser exakt ut som säkert 1000 andras. Men det är roligt att ha fina bilder på sig själv. Du kan se den ena bilden här på bloggen.

Nu är emil och gymmar, så jag ska passa på att plugga nu. gillar inte att plinka på pianot och stå och skrika en massa låtar när emil är hemma, för då kan han inte göra så mycket, eftersom pianot står i vardagsrummet, där teven står. (emil gillar teven)

puss alla!

måndag, januari 19

Jag fixade tidsinställningen!! hade visst stillahavstid... Nu visar den rätt!! weeee.
godnatt

Är du lik någon kändis?

Idag var första dagen på resten av mitt liv... och första dagen på min musikutbildning, med betoning på musik. det var jätteskönt att vara på artisten igen, känner mig liksom hemma där, men det kändes lite jobbigt att få schemat. det blir alla vardagar i veckan för mig, och många sena dagar! och jag som skulle börja jogga, och lägga ner mer tid på rockschool och hinna titta på alla bra teveserier... nä det är inte så viktigt, men det är mycket jag vill hinna!! efter rockschooolmötet idag kändes allt ganska jobbigt faktiskt... ville bara hem och gråta ut hos emil. vet inte varför egentligen, för rockschool är FANTASTISKT kul, OTROLIGT utvecklande, och en jättebra erfarenhet med fantastiska människor. men just idag blev det liksom för mycket för mig... jag har mens. det e nog det. (nu har jag berättat det för alla 4 läsare)

Jag har en kompis, M, som är otroligt lik Fredrik (filip och fredrik, du vet) och han berättade för mig att folk har kommit fram till honom på stan och frågat om de kan ta kort på honom tillsammans med dem. sånt måste vara jättekul! JAG hade iallafall tackat JA till erbjudandet, och skrattat länge åt tanken på dessa människorna, sittandes framför teven med fotot i handen och fredrik på teve... "vänta lite nu... detta är inte fredrik... han lurade oss! whyyyyy...." hihi.

jaja, det är en dag imorgon också.
klockan är nu 23.33

söndag, januari 18

ps. någon som vet hur man ändrar på tiden som står under varje inlägg? det är helt fel tid... klockan är nu 20.30. weird. ds.
Idag har jag känt mig både lat, duktig, sjuk, uttråkad och nöjd... en salig blandning med känslor alltså. men just nu är uttråkningen störst. jag orkar inget, känner inte för något och gör defentitivt inget... men jag antar att det är tillåtet på en söndag. det enda jobbiga är känslan av att jag borde göra en massa, och det dåliga samvetet över att jag inte gör något. men det får jag leva med, för klockan börjar bli mycket... vad mycket babbel!

igår hade vi en mysig kväll. jag har nyss lärt känna en tjej, M , som är jättetrevlig. vi satt hemma hos oss igår med drink ala emil, två disneyfilmer, chips, Yesman (kul film!) och gitarren. Kändes som evigheter sedan som jag satt med en kompis och sjöng, SÅ härligt! M råkar dessutom vara en jätteduktig gitarrist och låtskrivare.
Tack M, det var kul!

imorgon börjar skolan igen... känns lite nervöst, för jag vet inte riktigt vad jag känner just nu. jag har alltid varit så säker på att jag vill bli sångpedagog, men just nu vet jag faktiskt inte... jobbigt! men det löser sig...

nu vill emil spela schack... jag har aldrig vunnit över honom i det, så det lär bli... jättekul. varje gång vi spelar så slutar det med att jag blir sur och går därifrån. det blir ett bra avslut på denna helgen, hahaha.

puss

torsdag, januari 15

it's a beautiful day!

Ha! den dikten var verkligen seriöst dålig, nu när man läser den igen... men oj, vilken stämning det var när jag SKREV den. ;)

Idag önskade jag verkligen att jag inte var så trött... för det var ljuvligt att gå på stan idag. kall, frisk luft, solen sken och FÅGLARNA KVITTRADE. härligt.

Egentligen var min plan för den här dagen att jag skulle lägga mig och sova direkt när jag kom hem. sen kom jag på att jag hade bokat en tvättid, och då kändes det meningslöst att lägga sig i 40 minuter, och sedan upp, byta tvätt och gå och lägga sig igen... nää. så jag sitter här och bloggar istället, samtidigt som jag tittar på house (gamla avsnitt). kommer vara jättetrött imon! =) jeej.

idag fick jag en känsla av att en musiklärare inte var lika viktig som en lärare i något annat ämne. vi satt på information i b-huset och när kvinnan skulle gå igenom de olika terminerna för lärare mot de senare åren och gymnasieskolan, så frågade hon om någon hade något förslag på inriktning, för att ge ett exempel. jag ropade: musik! och då sa hon: "hm... jaha, ja... vi tar väl musik då." typ som att det var ett av de sämre förslagen! dra mig baklänges!

imorgon fyller lillebrorsan 13 år, och min syster K blir klar förskolelärare, så det blir fest hemma hos mamma och pappa på kvällen. ska bli mysigt! har köpt ett *psstpss* till samuel (man vet aldrig vem som läser detta...;)) hoppas han blir glad!

tack Mamma, för att du alltid blir så glad när jag ringer.
puss

måndag, januari 12

kvällspoesi

Då sitter man här igen och funderar. det är första gången som jag sitter i vår säng och bloggar, med laptopen i knät, och emil sovandes brevid... (en gudomlig syn faktiskt.)det är väldigt tyst och fridfullt härinne. förutom datorns knapprande, så hör jag bara hans tunga andetag, och på något självklart sätt, så önskar jag att tiden kunde stanna.... nu. evig frid, liksom. finns inget skönare än att långsamt dra sig mot sängen för att sova, och veta att jag inte behöver somna. jag kan vara uppe länge, även om jag väljer att somna. finns inga måsten, och inga tunga uppgifter att utföra imorgon. det är bara att vara. finnas till. just nu känner jag mig sådär romantiskt poetisk... som en bomullstuss bland tusen bomullstussar. synd att även denna dagen blir till en ny, och sedan en till, och en till.... varför kan man inte bara få stanna här, i denna stunden, nu. inget mera sen. måste ju bara försöka skriva en dikt.


Tänk om alla världens klockor
kunde stanna nu
sluta ticka nu
bara tystna, allihop

då skulle ju stunden man befinner sig i
vara orättvist lång
kanske hemsk och fördömande

eller himmelsk, som min


godnatt =)

Mysig dag

Hej alla (tre). förlåt att jag e så dålig på att uppdatera min blogg... ibland går livet så fort.

idag var J och N här och vi skulle plugga lite... det var mysigt, och vi skrev klart projektrapporten! weee. skönt. nu får vi hålla tummarna att vi får godkänt på ordbajset.

Idag fick jag faktiskt lite panik. har letat runt på nätet efter mitt schema, men har inte kunnat hitta det.. känns som att alla vet nåt som inte jag vet. hemskt! men nu verkar det som att ingen annan heller har fått något schema... skönt faktiskt. snart ska alla K:s sångelever framträda för varandra igen... jag får panik! det gick verkligen uselt förra gången, och min scenskräck liksom tog över. jag visste knappt att den fanns! denna gången ska det bli brasilianskt tror jag... spännande, men det låter svårt.

usch, jag har en känsla av stress i magen konstant nu förtiden. är alldeles för mycket som går runt i huvudet just nu, och jag vill inte tänka på något av det. faktum är att jag inte ens vet vad det är som gör mig stressad... det är bara KÄNSLAN av att jag MÅSTE göra en massa saker (som jag inte vet om) som skapar stressen. hur blir man av med detta??? mina axlar e alldeles stela och knutiga... :S

nu ska jag lägga en beställning, plugga lite och sen ska jag ta och reda ut vad det är som gör mig så stressad, och göra något åt det. punkt!

bla bla bla, vilket svamligt inlägg. behöver en kopp te.

onsdag, januari 7

IKEA

Nu är vi hemma igen, och det känns faktiskt skönt. det var roligt över jul och nyår, men nu känner jag för att börja mitt liv igen. det var riktigt segt att börja skolan igen... kul att träffa alla i basgruppen, men jag längtade verkligen efter Emil och lägenheten hela dan.
igår var vi på IKEA! det var jättemysigt faktiskt... och första gången som jag och emil var på ikea utan att tjafsa om färger och möbler (vi har ganska olika stilar) så det blev jättebra! efteråt har vi gjort det så fint som det går i vår lägenhet, och det blev mycket bättre! men vi är inte klara än...

torsdag, januari 1

Gott nytt åååår!

Woooohhooooowaaaaaaaaaajeah! så lät inledningen på detta året. det var fruktansvärt kallt att stå ute och titta på fyrverkerier här i Ludvika. alla gick in igen efter 2 minuter, bara jag, P-Å och M stod kvar och DÅ började de riktiga fyrverkerierna... det var fint. sedan gick vi in och spelade "bet your brain" och "neger och president" som man egentligen inte får säga, och som jag är OTROLIGT trött på att spela... snälla någon, bränn kortleken!

det blev nyår i Ludvika iår istället. våra planer i Mönsterås vart sjuka och febriga... synd! Men det blev en rolig nyår iallafall. nu stannar vi här istället till den 4e, då det blir släktkalas i Kungälv! wiii.

idag har jag fått en LITEN stund över till att läsa min bok, som jag är helt fötjust i. den heter "hur man vinner vänner, och påverkar sin omgivning" och den säger sååå mycket braiga saker. jag har insett att jag måste börja uppmuntra och visa uppskattning till mina nära och kära mycket mer än vad jag gör. vi är lika beroende av att känna att vi betyder något som vi är av mat och sömn. i boken stod det t.ex. att i USA är de flesta sjukdomarna mentala sjukdomar, och ungefär 50% av dem tror man uppstår när en människa inte känner sig uppskattad, eller känner sig värdefull. tänk vad mycket jag kan påverka bara genom att visa uppskattning! det blir mitt nyårlöfte... plus att jag ska läsa min Bibel varje dag, och sluta äta godis. (den var ny ;))

ikväll ska jag och emil se "Australia" på bio... ska bli mysigt. och imorgon ska vi kanske bowla allihopa! mycket att se fram emot...

önskar dig (som läser detta) ett jättefint år med många uppskattande ord, kramar, gåvor, tjänster...ja, allt man kan göra för dem man älskar och hatar.

peace out (lånade den från dig J ;)

ps: smicker är att säga till den andre precis vad denne tänker om sig själv, uppskattning och uppmuntran är det som utvecklar det bästa hos människan... ds.